top of page
witchcraft-2390305_1920_edited_edited.jpg
witchcraft-2390305_1920_edited_edited.jpg

Kruidenmagie

 

Naast  een mooie medische werking hebben kruiden ook een magische energetische werking. Je gebruikt de energie van de kruiden om een bepaald doel te bereiken. Al in de Griekse mythologie werden verhalen verteld over Hecate, de drievoudige godin en patrones van de heksen. Zij leerde haar dochters en andere heksen alles over de magie van de kruiden.  Deze magische kennis werd onder andere gebruikt bij allerlei soorten liefdesproblemen, voor  geluk en bescherming en om zijn genezende krachten. Maar niet iedereen kon de magie waarderen en  veel mensen waren er bang voor, dus was er voor elk heks-vriendelijk kruid ook een anti-heksenkruid om jezelf te beschermen  tegen magische en duistere krachten. Het huis werd beschermd met bossen kruiden die overal neer werden gehangen en je beschermde jezelf door kruiden bij je te dragen. In de Middeleeuwen heerste er ook veel bijgeloof. Boeren begroeven zakjes met kruiden in alle hoeken van het land omdat ze geloofden dat het land ze dan een goede oogst zou geven.  

Ook vandaag de dag wordt er nog steeds gebruikt gemaakt van de kruidenmagie en nog steeds om dezelfde redenen als vroeger. Elk kruid heeft een eigen energetische werking die je voor een bepaald doel kunt inzetten.

Werkwijze

Tijdens mijn studie heb ik heel veel kruiden bestudeerd. Niet alleen op hun medische werking, maar ook op de magische werking. Deze kennis gebruik ik om met heel veel liefde en passie mooie magische kruidenproducten te maken. Elk product stel ik zorgvuldig samen met passende kruiden. Daarom ben ik ook vaak te vinden in de natuur, op zoek naar mooie plekjes waar veel kruiden groeien. Deze kruiden pluk, droog en verwerk ik, waarna ik ze bewaar voor gebruik.

Ben je op zoek naar heksenflessen, kruidenpotjes, theetjes, heksenbollen, aurasprays, rituelen, of kaarsenmagie, dan snuffel maar eens rond in de webshop. Daar vind je al deze artikelen en nog veel meer. Staat er niet bij wat je precies zoekt, schroom niet, maar vraag het gewoon. Ik maak dan helemaal naar wens een op maat gemaakt product voor je.

incantation-5337079_1920.jpg
anise-2785512_1920.jpg
witchcraft-4893559_1920.jpg
bottom of page