top of page
pharmacy-g181d567c3_1920.jpg

Kruidengeneeskunde

 

Kruidengeneeskunde/fytotherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij kruiden worden ingezet  als geneesmiddel. Deze plantaardige middelen worden verstrekt in de vorm van tincturen  (alcoholische kruidenoplossingen), oliën, balsems of een lekkere kruidenthee,.

Deze kruidenkennis is al zo oud als de mens zelf en in de oudheid  was kruidengeneeskunde de voornaamste behandelmethode bij allerlei aandoeningen. Elke stam, ieder volk had een genezer met veel kennis van de geneeskracht van kruiden. Deze kennis werd van generatie op generatie doorgegeven en later beschreven in geschriften en boeken. De oudste geschriften die de geneeskracht van kruiden beschreven zijn de Egyptische papyri en de Babylonische spijkerinschriften. In deze geschriften vind je veel oude kruidenrecepten.

Werkwijze

Wat kan ik voor je betekenen op het gebied van de kruidengeneeskunde.

Steeds vaker willen we weer terug naar de basis en zoeken we een natuurlijk product als  ondersteuning om lichamelijke en geestelijke klachten te verminderen.

Heb je een zorgvraag, dan stel ik na een uitgebreide anamnese een behandelplan voor je op en verstrek ik de afgestemde biologische kruidengeneesmiddelen die je nodig hebt. Deze kruidengeneesmiddelen zijn, mits goed gebruikt, niet belastend voor je lichaam en zorgen voor herstel van je totale systeem.

In de kruidengeneeskunde worden zorgvragen op een holistische wijze aangepakt. Ik bestrijd niet alleen de symptomen maar onderzoek ook waar de kwaal vandaan komt. Ik kijk naar het totale plaatje, de persoon in zijn totaliteit, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel, alles telt mee. Gebruik je al medicatie, dan zijn er genoeg kruiden die je naast je reguliere medicatie kunt gebruiken ter ondersteuning en om de balans in je lichaam te herstellen.

lavender-1490788_1920.jpg
lavender-823584_1920.jpg
wellness-7390628_1920.jpg
bottom of page