top of page

Wie ben ik

 

Mijn naam is Mirjam Hommel, kruidengeneeskundige en groene heks.

Als kind roerde ik graag in een lekker heksensoepje en vandaag de dag roer ik met veel plezier in een pan met kruidenolie. Na jaren uitstellen en wat experimenteren trok een bevriende kruidenfanaat mij uiteindelijk over de drempel en ben ik in 2017 begonnen met de vierjarige opleiding kruidengeneeskunde bij het Kruidenrijk in Haaren. Daar is mijn passie voor kruiden ontstaan. De kruiden geven mij rust in deze hectische wereld en heel veel geluksmomentjes. Voor mij is er niks fijner dan in het zonnetje op zoek te gaan naar kruiden die ik op dat moment nodig heb, voor een mooi zalfje of een mooie magische heksenfles. Lekker dwalen door de natuur en genieten van deze cadeautjes die overal groeien. Wel jammer van alle vergezichten die ik niet zie omdat mijn ogen altijd naar beneden gericht zijn om kruiden te spotten. Iets wat elke kruidenliefhebber wel zal herkennen.

Na het behalen van mijn diploma in 2021 help ik heel graag mensen met een zorgvraag. Wat voelt het goed als moeder natuur een helpende hand kan bieden bij allerlei klachten.

Naast het medicinale aspect van de kruiden werk ik ook graag met de magie van de kruiden. In mijn rituelen staan de kruiden dan ook altijd centraal omdat de mooie intense energie van kruiden mij helpt om mijn doelen te bereiken.

Verder geef ik workshops en heb ik samen met mijn bevriende kunstenares Gee Adrinaansz een opleiding ontworpen met de naam “Kunst en Kruid” die elk jaar in april start. Een mooie opleiding waarbij je veel leert over 12 verschillende kruiden. Wat het extra mooi maakt is dat je het kruid ook nog leert tekenen. Een leuke combinatie. De plannen blijven zich ontwikkelen, dus hou de website goed in de gaten voor al het nieuws wat in de toekomst nog gaat komen.

bluebell-flower-7146381_1920_edited_edited_edited.jpg
20220827_104352_edited_edited.jpg
common-blue-6247877_1920_edited_edited.jpg
20220827_104508_edited_edited.jpg
bottom of page